Wimjan Rietdijk

Kerstvakantie 22-12-2018 t/m 4-1-2019

Voor het eerst gaan we in de kerstvakantie met de bus weg. Best wel spannend, zijn we de enige, is het wel te doen, wat gaan we beleven?
We hebben een route bedacht van Gangelt in Duitsland, ter hoogte van Landgraaf in Limburg, via Noord Brabant, Gelderland, Twente en Groningen weer bnaar huis.
Voor de zekerheid hebben we de kerstdagen en oud en nieuw gereserveerd om te voorkomen dat we te lang moeten zoeken naar een plek.

Zaterdag 22 december

10.15 uur vertrekken we uit Rottum op weg naar Gangelt in Duitsland. In de buurt van Nijmegen gaan we van de snelweg af en rijden we het laatste stuk door het prachtige Limburg en Duitsland naar de camperplek. Om 14.30 uur arriveren we en zoeken een plekje op de mooi CP. Goed sanitair, leuk cafeetje er bij en aan de rand van een mooi natuurgebied.

Aan de overkant is een restaurant waar we 's avonds, in een prima embiance, heerlijk hebben gegeten voor een prima prijs.

De kop is er af en we gaan er iets leuks van maken.

Zondag 23 december

Het is regenachtig als we wakker worden, dus keutelen we eerst maar eens rustig aan. Na het ontbijt en de koffie is het wat droger en besluiten we een wandeling te gaan doen van ongeveer 7 kilometer.

Het is een rondwandeling die langs de CP gaat. Een route door het grensgebied van Limburg en Duitsland. Van een meertje op 75 meter hoogte tot aan de schatse hooglanders: een prachtige wandeling en onder weg ook nog een cache gescoord.

Na de wandeling weer lekker in de bus met de regen kletterend op het Dak.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2018