Wimjan Rietdijk

Zondag 29 april

Vanmorgen zijn we met Jarda naar Cenkovice gereden, naar de ouders van Stanja. Weer twee mensen verrast, zo leuk! We kregen van alles te eten en dat bij een uitzicht, niet te beschrijven zo mooi daar bij hun huisje op de berg!
We hebben genoten en zitten nu heerlijk voor de camper te kijken naar al die opbrekende kampeerders.

Het is de laatste tijd erg droog geweest, iedereen kan zonder problemen zelf wegrijden en ook het water in het meer is ook behoorlijk laag.
Als iedereen straks vertrokken is zetten wij de bus dichter naar het water toe.

Maandag 30 april

Vandaag een leuk fietstochtje gemaakt naar Dolni Cermna, niet lang want er dreigde onweer, wat er uiteindelijk niet kwam.
Later deze dag gefietst via Ostrov, waar de knoflookdame woont, naar Rudoltice, waar Veronica en Jakub gaan wonen en weer teug naar de camping. Een heel mooie tocht door de heuvels.
En ja, de fietsen doen het prima, geen centje pijn en met gemak tegen de bergen op. Wat is fietsen, zelfs hier, leuk.

Toen 's avonds de knoflookdame vertelde dat we door haar dorp waren gefietst, was ze heel verontwaardigd waarom we niet langs waren gekomen. We hebben haar beloofd om nooit meer zomaar langs te fietsen.

Dinsdag 1 mei

Vanmorgen weer een prachtig rondje gefietst van zo'n 22 kilometer via Horni Cermna en Dolni Cermna weer naar Lanskroun. Prachtig! Alles staat in bloei en de vergezichten zijn fenomenaal.
Als kadootje kwamen we langs een uitkijktoren. Wat zijn onze vouwfietsjes een schitterende aanvulling op de bus. Over prachtige weggetje en door mooie dorpjes kom je veel verder dan lopend.

Vandaag is het 1 mei, nationale feestdag in Tsjechië. We zijn na de fietstocht even naar het centrale plein geweest, muziek, dans en veel eten en drinken. Zelfs Stanja is gesloten vandaag.

Wij luieren lekker op de camping, al heb ik nog wel even Jarda geholpen met het opzetten van een nieuwe trampoline. Paulien zit lekker languit aan het water.

Later op de middag zijn we nog even weer naar het feest op het plein geweest, maar hebben 'thuis' een tonijnsalade gegeten.

Zdenek, een soort van ‘manusje van alles’ was bang dat we droog zouden staan en kwam ons vragen of we bier wilden, want al is de boel gesloten, via een achterdeurtje is er altijd wel wat te regelen.

Later op de avond werd er op de deur van de camper geklopt en kwamen Stanja en Jarda nog even borrelen. Het bleef nog lang heel gezellig met z’n vieren in de bus.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2018