Wimjan Rietdijk

Woensdag 2 mei

Vandaag gaan we weer een eind fietsen en het doel is Ceska Trebova, een rit van 43 kilometer. Het ging lekker steil omhoog en net zo hard weer naar beneden. We ontdekten dat we hier al eens eerder waren geweest met de trein en dat het plaatsje niet veel voorstelde, maar de fietstocht was prachtig.
Na een niet te pruimen knoflooksoep (onvoorstelbaar) zijn we weer terug gefietst.

Omdat bergafwaarts soms angstwekkend hard kan gaan en de wegen niet altijd fantastisch zijn, besloten we om toch maar twee fietshelmen aan te schaffen. Hier toch iets goedkoper dan in Nederland. De verkoopster was enthousiast over onze fietsjes en sprak gelukkig Engels, want we hadden geen idee hoe dat werkt met de maten en zo.

We dronken nog een koffie in café de Provence voordat we weer naar de camping gingen.

Vrijdag 4 mei

We besloten de vrijdagdisco toch maar over te slaan en vrijdagochtend dus naar Jirkov te gaan.
Het afscheid van iedereen hier in Lanskroun was zoals altijd best wel weer lastig.

De reis naar Jirkov, Cervene Hradek verliep heel voorspoedig en de beheerder van de camping was super enthousiast ons weer te zien. Het was lekker rustig op de camping, maar het zwembad was nog leeg.

De uitdaging van vandaag is het ontzettend steile stuk naar het kasteel te fietsen om daar te gaan eten. De fietsen hadden er geen enkel probleem mee en we waren zo boven. We hebben er heerlijk gegeten en zijn daarna weer naar beneden gezoefd.

Klik hier voor de route

Zaterdag 5 mei

Vandaag hebben we een prachtige route gefietst naar Chomutov. Uiteraard is ook hier alles op zaterdagmiddag gesloten dus er was niet veel te beleven.
Wel hebben we een toren in het centrum beklommen om zo een prachtig uitzicht te krijgen op de omgeving. Op de terugweg zijn we nog even beland op een Tsjechisch terras, altijd weer leuk.

's Avonds was het restaurant op de camping open voor een BBQ van het begeleidingsteam van het nationale ski team. Gelukkig was er voor mij ook goulash, helaas voor Paulien niet echt veel.
Later op de avond zijn we gewoon aangeschoven bij het team en aten we gewoon mee, er was meer dan voldoende. Het werd heel gezellig.

Op zondag 6 mei fietsten we naar een cocktailbar, waar ze geen cocktails bleken te hebben. Wel was het een heel mooi plekje om even bij te komen van de steile tocht.