Wimjan Rietdijk

Pinksteren Schoonloo

Vrijdag 18 mei

Voor het eerst sinds 43 jaar is er voor mij geen Noordelijk Pinkster Kamp (NPK).
Vorig jaar heb ik afscheid genomen van mijn vrienden van de @STAM en heb ik het gouden @stam waarderingsteken mogen ontvangen. Iets waar ik heel trots op ben. Na al die jaren kijk ik met heel veel plezier terug op de mooie jaren die ik daar heb gehad.

Dit jaar dus wat anders. We besluiten om op zaterdag een etappe van het Pieterpad te gaan lopen en op zondag te gaan fietsen en geocachen.

Zaterdag 19 mei

We gaan vandaag een etappe lopen van het Pieterpad. We zijn de vorige keer tot Rolde gekomen en lopen vandaag dus naar Schoonloo, een afstand van 18 kilometer.

Voor een verslag van de etappe
klik je hier

Zondag 20 mei

Na heerlijk te hebben uitgeslapen en rustig te hebben ontbeten gaan we dan vandaag lekker op weg om te geocachen.
Op onze nieuwe elektrische fietsen zal dat een waar feest worden vandaag.

Het is prachtig weer en we vertrekken aan het eind van de ochtend. We fietsen richting Assen en gaan een deel van de geocache trail Bicycle tour de TT doen.

Het is werkelijk een feest en na 13 kilometer stoppen we bij café Popken in Ekehaar.

Na de eerste stop fietsen we verder naar Hooghalen, Laaghalen om vervolgens in Laaghalerveen, in de buurt van de TT baan, koffie te drinken op een rustpunt op natuurkampeerterrein Theyencamp.

Uiteraard gaan we daarna verder om via het centrum van Assen naar Rolde te fietsen.

In Rolde een laatste pitstop op een terras in de zon voordat we het laatste stuk van 10 kilometer naar onze bus fietsen.

Na 55 kilometer gefietst te hebben eten we vanavond bij de bus. Paulien maakt haar fameuze tonijnsalade en we smikkelen alles tot de laatste korrel op.

Na deze geweldige mooie fietsdag genieten we in de avondzon voor de bus en haakt Paulien verder aan het dekentje voor onze eerste kleinzoon die half juli wordt verwacht.

Maandag 21 mei

Na een heerlijk weekend komt aan dit bijzondere weekend een einde.
Het is me alleszins meegevallen, een Pinksteren zonder NPK, en heel eerlijk toegegeven ben ik er zelfs niet eens mee bezig geweest.
Ik denk dat we er maar een traditie van moeten maken om de komende jaren tijdens Pinksteren een etappe van het Pieterpad te lopen en een dag te gaan geocachen.

Aan het eind van de ochtend vertrekken we weer richting huis om thuis nog wat na te genieten .

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2018