Wimjan Rietdijk

Meivakantie 2019

17-4 t/m 05-05

Op woensdag 17 april vertrokeen we na het werk naar Wierden om de 29e verjaardag van Jessica te vieren. Het was heel gezellig maar we zijn op tijd weer op de fiets gestapt omdfat we de volgende ochtend op tijd wilden vertrekken richting de Provence waar we onze meivakantie willen doorbrenegen.

Donderdag 18-april

We vertrokken vandaag vroeg om een lekker stuk Frankrijk in te kunnen rijden. Het weer is prima alleen staan we al snel in de eerste file. een ongeluk met twee vrachtwagens, eentje stond dwars over de weg en de midden vangrail. Zag er niet goed uit. Wij stonden redelijk vooraan dus konden al snel er langs, maar op de radio hoorden we de hele dag nog over de file die er stond.

Tegen kwart over vier kwamen we aan in Langres op de CP, onze stussenstop richting de Provence. Na het inchecken het stadje ingelopen. We bezochten de kathedraal van Langres wat altijd weer een byzonderheid blijft. Daarna heerlijk op een terrasje gezeten, lekker in de zon, met een tas vol met kaas, paté en stokbrood. Terug in de bus heerlijk genoten van al dat lekkers genietend van een fantastisch uitzicht.

Vrijdag 19-april

Vandaag weer vroeg op pad en na een flinke reis, die deels vermakkelijkt werd door het nieuwe tol apparaatje op de voorruit ( je kunt dan gewoon doorreiden en betaald achteraf), reden we tegen vier uur de camping in Forcalquier op. Na het inchecken zochten we een mooie plek op met uiteraard veel zon mogelijkheden. Toen we klaar waren en de fietsen van de bus hadden gehaald de stad in gefietst. Op een terrasje heelijk in hemd en korte broek in het zonnetje genieten van de ontluikende lente- zomergevoelens. Later terug bij de bus weer aan de kaas, paté, stokbrood en een wijntje.