Wimjan Rietdijk

Maandag 4 maart

Vandaag om 09.00 uur belde Jasper me om te vertellen dat hij morgen gaat beginnen met fase 1, de parkeerplaats voor de auto. en het klaarmaken van de voortuin. Dinsdag zal het uitzetten worden en dan woensdag van start. Laat dat nu precies de dag zijn dat wij naar de stort gaan rijden.

Maar goed vandaag moet daarom Cnorrie uit logeren worden gebracht. Ik heb met Willem en Maria van Wijnen geregeld dat Cnorrie bij hun op het erf mag staan totdat Cnorrie op zijn nieuwe plek mag komen te staan links van ons huis.
Het is heel prettig dat Cnorrie in het dorp blijft zodat we er makkelijk bij kunnen en we zonder veel gedoe er in en uit kunnen.

Woensdag 6 maart

Gisteren is er nog niet veel te gebeurd maar Jasper is geweest en alles opgenomen. Vandaag is dan de daadwerkelijke start. Wij hebben vrij en willen met een aanhager naar de stort gaan rijden.

Helaas heb ik gisteren een acute vorm van jicht in mijn rechterpols gekregen en heb daar nu medicijnen voor. Ik moet dus voorzichtig aan doen en mijn rechterpols ontzien. Het gaat niet goed met de pols en om 10.00 uur haak ik af en maak een nieuwe afspraak met de huisarts.

Jasper heeft inmiddels de bielzen uit de voortuin eruit gehaald en brengt deze met Paulien naar de stort.

Bij terugkomst moet ik horen dat het niet langer verantwoord is om met de aanhanger te rijden omdat de bodem nogal verrot is. Helaas, maar veiligheid voor alles.

Paulien heeft met Jasper afgesproken dat ze volgende week dinsdag samen de overige rotzooi wel gaan wegbrengen, met zijn aanhanger.

Ach ja soms zit het mee en soms niet.

Waar onze klus in het water viel ging Jasper gewoon door met zijn werkzaamheden.
Met zijn mini sjofel is hij heel druk in de weer om alles uit te graven en nadat de container is aangekomen al de overtollige grond daarin te deponeren.

Aan het eind van de dag is alles uitgegraven en afgevlakt ( de voortuin)
Morgen gaat hij verder.

Donderdag 7 maart

Vandaag komt het gele zand voor de ondergrond. Jasper begint met het nog precieser uitgraven en uitzetten waar straks de stenen moeten komen.

Dit deel van de grote tuinverbouwing recyclen we oude klinkers uit de tuin en stoeptegels uit de serre die al 8 jaar naast het huis liggen opgeslagen, Wie bewaard die heeft wat, moet je maar denken.

Aan het eind van de dag ligt het zand op z'n plek aangetrild en wel. Morgen weer verder.

Vrijdag 8 maart

Vandaag gaan de eerste tegels geplaatst worden. Ik lig nog steeds op bed met m'n pols, maar hoor de trilmachinne telkens weer z'n werk doen. Aan het eind van de middag zie ik de foto's en daar wordt ik best wel vrolijk van.

Over het eerste resultaat van onze grote tuinverbouwing ben ik echt tevreden. wat zal het straks mooi worden als alles klaar is.

De eerste week zit nu op morgen gaan we met Jasper naar het bedrijf waar we de verlichting en de sierstenen gaan kopen.

Wordt vervolgd!

Dinsdag 12 maart

We zijn al weer een paar dagen verder. en ook Jasper gaat maar door. Vandaag is Paulien vrij om alle rotzooi naar de stort te brengen. Een echte Power vrouw! Ze mag hiervoor de aanhanger van Jasper gebruiken en uiteindelijk gaat ze erin totaal 6 maal heen. Jasper ondertussen straat maar door en toen ik ´s avonds thuis kwam lag de parkeerplaats al bijna helemaal in.

Het is de bedoeling dat Jasper het morgen afmaakt en dan de voorbereidingen treft voor het aanleggen van de terrassen.

Een nieuwtje is dat Max een ander bedrijf uit Roodeschool heeft gevraagd om op heel korte termijn een houdschuur te maken. De heren kwamen rond 17,30 uur langs om de maten op te nemen en afspraken te maken.

Pffff het gaat ineens allemaal wel heel snel. Wij mogen de komende dagen de houtschuur leeghalen en tijdelijk stallen in de tuin.

Leuk nieuwtje is dat Paulien tussendoor ook de pioenroos nog heeft verpoot in twee potten. Mooi voor op het terras straks.