Wimjan Rietdijk

20-22 Januari


Dit weekend de 2e letter van het alfabet de B dus. Balloo in Drenthe net onder de rook van Assen. OP vrijdag na het werk naar de Balloohoeve gereden, een Vekabo camping en tevens zorgboerderij. We kwamen in het donker aan, dus niet veel gezien. We staan niet op het gras maar op een verhard stuk achter de boerderij. We staan prima en helemaal alleen. Het sanitair is TOP! alleen de temperatuur van de douches valt tegen.

Op zaterdagmorgen ons aangemeld in de boerderijwinkel en Paulien heeft van allerlei lekkers gekocht.

Na de koffie de fietsen gepakt en een kleine 40 kilometer gefietst. Het weer is koud maar schitterend zonnig en daarom na 3 kilometer al een koffie stop in Loon, een klein leuk esdorp tegen Assen aan. Ook in Gasselte een stop en uiteindelijk in Rolde de finale stop. Tegen 5 uur waren we weer bij de bus. Fietsen naar binnen en daarna een lekkere tonijn smeer salade gegeten.

’s Avonds tv gekeken en op tijd gaan slapen.

Klik hier voor een video van de fietstocht.

Balloo is een dorp in de gemeente Aa en Hunze in Drenthe. Even ten westen ligt de Kampsheide, het eerste natuurgebied dat werd aangekocht door het Drentse Landschap. Ten noorden van het dorp ligt het uitgestrekte Balloërveld, een 367 hectare metend heideveld, tussen Gasteren, Rolde en Loon. We hebben een deel gefietst vandaag.

Zondagmorgen rustig aan gedaan en om 11:30 uur weer richting huis gereden.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2023