Wimjan Rietdijk

9 t/m 11 april Blesdijke

Op vrijdag na het werk vertrokken naar Blesdijke net onder Wolvega in Friesland. Ooit hebben we op deze CP een cache gevonden en toen al bedachten we dat we hier nog een keer heen wilden. In de log op 5 oktober 2019 schreven we:  Bedankt wij komen hier met de camper terug. En zie hier waren we dan. Deze CP was volgens de NKC in 2017 de beste CP van dat jaar dus dat beloofd wat dit weekend.
De CP liligt naast een burcht die op afspraak is te bezichtigen. CP Stoutenburght is een prachtige plek, heel mooi aangelegd, super saniutair, rustpunt (binnen en buiten) met een koffiemachine buiten op het terras. De CP ligt tegen de Weerribben aan dus ook een schitterende omgeving.

Zaterdag 10 april

Na een goede nacht werden we al vroeg wakker gefloten door allemaal vogels, verder geen enkel geluid. Het is dan ook heerlijk stil.

Na het ontbijt besloten we om vandaag te gaan fietsen door de Werribben. Een waterrijk gebied hier in de buurt.

Het werd een route van ruim 40 km.
Klik hier voor de route.

Het werd een prachtige route af en toe het zonnetje, maar nog wel heel erg fris. Ergens halverwege tussen Oldemarke en Wolvega moesten we met een trekpontje het water over. Best pittig, het pontje lag aan de andere kant dus we moesten eerst naar ons toe zien te krijgen en daarna naar de overkant gegaan. Klik hier voor een filmpje.
Wel een belevenis, al was het vrij zwaar, maar toch leuk. Onderweg nog een coffee to go gehad, altijd weer lekker.

Wat ons opviel hier is dat weinig mensen teruggroeten, dit i.t.t. vorig weekend op de Veluwe. Maar ook weer een paar leuke gesprekken toen we onze horeca stop maakten. Een man die zijn hond uitliet had wel zin in een praatje en een vrouw die aan de wandel was. Ze had een half jaar geleden volledig onverwacht haar man verloren en probeerde, ook door veel te wandelen, haar leven weer op te pakken, wat nog niet mee viel. Wij vonden haar een “Stoer wijf” vol positieve energie, hoe zwaar het ook was.

Weer terug op de CP een collega afgebeld die langs wilde komen voor een bakkie. Het is te koud om buiten te zitten en in de camper kunnen we de 1.5m regel niet handhaven. Helaas maar dat gaat nog wel een keer gebeuren want wij gaan hier zeker weer heen.
Ook de BBQ blijft binnen vandaag dus we eten een heerlijke tonijnsalade.
’s Avonds naar basketbal gekeken en op zondag weer naar huis.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2021