Wimjan Rietdijk

Dinsdag 18 oktober 2016

We hebben vandaag afscheid genomen van Gerrie en Nico. Het was een heel gezellige tijd samen. We gaan verder naar het oosten  en na een mooie rit, zij het uiteindelijk wel wat lange eentonige weg, wilden we naar Etréaupont, maar vanwege een wegomlegging konden we de camping niet vinden en besloten we verder te rijden en dan maar op zoek naar 'de eerste de beste camping' te pakken. We misten de eerste en kwamen met somber, nat weer terecht in Fourmies. Niet zover van de Belgische grens.

Woensdag 19 oktober 2016

Na een goede nachtrust besluiten we vandaag naar Maastricht te rijden. Van een collega van Paulien wisten we dat er een mooie camperplek aan de Maas is, vlak bij het centrum. En het klopt, de plek is prachtig,  bij een jachthaven. Naar mijn idee wel wat veel campers op een kleine plek. Maar een vriendelijke eigenaar vertelt ons waar alles is. Het sanitair is hagelnieuw en perfect.

Op 200 meter afstand is een restaurant waar we een drankje doen om daarna in de bus wat te eten en dan vroeg naar bed om morgen Maastricht onveilig te gaan maken.

Donderdag 20 oktober 2016

We hebben heerlijk uitgeslapen vanmorgen. Veel campers vertrekken, wij niet. Na uitgebreid koffie te hebben gedronken zijn we op de fiets gestapt om naar het centrum te vertrekken.

Halverwege heel veel politie en gedoe. We dachten aan Maxima of Alex op bezoek maar nee.. Vandaag is er een Europese top.

In het centrum heerlijk een mooie stadswandeling gemaakt en gecached, lekker op een terras gezeten en dat uiteraard op het Vrijthof. Ondanks de vele regen toch buiten gezeten met dank aan de goede terrasverwarming. Weer wat later dolen we weer verder door de stad. Heel leuk is dat er hier dus al een winkel is die geheel in de kerstsfeer is en ook komen we in de Eikelstraat (heel leuk voor de familieleden van de Hellen). Aan het eind van onze wandeltocht  komen we aan de rand van het centrum op een plek waar we een vijfuurtje nemen om er uiteindelijk lekker te eten bij 'Van de kaart'. Bart Jeroen appte dat zijn bedrijf om de hoek zit, we raden hem dit restaurant dan ook van harte aan.

Na het eten lopen we weer naar de fietsen en schuilen nog even op een terras (met verwarming) vanwege een enorme bui om daarna terug naar de camper te fietsen. De parkeerplaats naast de camperplek staat inmiddels ook helemaal vol met campers. Na nog een wijntje in de bus gaan we lekker slapen.