Wimjan Rietdijk

8 t/m 24 oktober 2021 Herfstvakantie

Dit jaar twee weken herfstvakantie. Omdat we een kortere zomervakantie hebben gehad door de val van Paulien dus nu twee weken.
Met Paulien gaat het goed, de brace is er sinds 21 september af en dus moet ze weer 'gewoon' leren lopen. Met de kruk gaat dat al weer heel aardig. De schouder gaat nog minder. Het duurt lang en gaat ook nog wel even duren. Dit is gelukkig geen belemmering om weg te gaan. Ik heb bij de fysio leren tapen en Paulien kan zelf masseren. Ook de oefeningen voor de schouder zijn in de camper prima te doen.

Het plan is dit keer een rondreis te maken door Duitsland en Nederland. Waar we precies komen weten we nog niet alleen de start zal in Winsum, het mooiste dorp van Nederland zijn.

Klik hier voor de route die we deze reis hebben gemaakt.

Vrijdag 8 oktober

Vandaag nog gewoon gewerkt, mijn OR dag. Paulien moest naar de fysio en daarna zijn we met de camper vertrokken. Nog even LPG getankt, want er was al weer 1 fles leeg. Nu met alles vol vertrokken naar Winsum.

De camping was al gesloten, maar zelfvoorzienende campers zijn altijd welkom. Al hadden ze vanwege het mooie weer toch een paar douches en toiletten open. Prachtig terras en dito restaurant erbij, schitterende plek aan de haven en het centrum op nog geen 10 minuten lopen. Ook het weer was formidabel.
Dus na de installatie van de bus eerst maar een drankje gedaan.Zaterdag 9 oktober

Vandaag besluiten we, na een lekker ontbijt en de koffie, Winsum onveilig te gaan maken. Na de korte wandeling langs het water naar het centrum, waar we onderweg nog een plaquette van Jan Uitham, de winnaar van de Noorderrondrit van 1963, tegenkwamen, eerst een kop koffie op het terras van de gouden karper.

Na de koffie door het mooiste dorp van Nederland (volgens de ANWB) geslenterd en een aantal leuke winkeltjes bezocht. Ook een chocolaterie slaan we niet over en Paulien heeft er uiteraard allerlei lekkers gekocht.

Aan het eind van de middag op het zelfde terras nog een afsluitend drankje gedaan en gekletst met Pieterpadders.

Terug naar de bus op de camping ook nog een pitstop gedaan en daar kwamen we een stel Noorderpoorters tegen.

Na de ontmoeting bij de bus de BBQ aan en lekker buiten gegeten. Nadat we de spullen hebben afgewassen naar binnen verhuisd om een wedstrijd van Donar te bekijken.

Zondag 10 oktober

Vanmorgen opgebroken en naar Weener in Duitsland gereden. We hebben besloten deze vakantie geen enkele snelweg te nemen dus dat lekker overal binnendoor getuft. Deze keer staan we niet op onze vertrouwde plek maar op de andere CP, Am alten Hafen, gewoon een proberen. Bij aankomst is er nog plek zat maar het loopt in de middag wel snel vol. Straks komen de kinderen en kleinkinderen om samen met ons een drankje te doen op het terras. Het weer is perfect, hemdje, wel een lange broek maar strak blauw en lekker warm.

Het werd heel gezellig en we hebben heerlijk in het zonnetje genoten van drankjes en elkaar. Wat begint Lucas toch heerlijk te kletsen en vindt hij het prachtig om bij opa en oma te zijn. Het is een heerlijke middag geworden.


Nadat ze waren vertrokken hebben wij nog wat eten besteld en zo lang het kon daar nog buiten gezeten in onze “strandstoel”.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2021