Wimjan Rietdijk

Zondag 17 oktober

Een rustdag voor ons. We gaan niet veel ondernemen gewoon lekker wat aanklooien.

Terwijl Paulien de BBQ aan het voorbereiden is speel ik wat met de drone. Tot het moment dat de drone zelf bedenkt ik ga naar beneden. Helaas voor mijn bedacht de drone dat boven een hele hoge eikenboom. Dus een probleem!

Een ladder gescoord maar ik heb hoogtevrees en Paulien kan nog niet klimmen met haat schouder blessure.

Josien kwam ook nog even kijken en vertelde dat Jan, haar man, na de soep ook wel even lang zou komen. We gaven de hoop al een beetje op omdat hij wel heel hoog zat. Maar Jan was niet voor één gat te vangen en klom als een jonge hond de boom in. Toen hij hem zag kon hij er niet bij maar door even te schudden viel de drone naar beneden. Och wat was ik blij, het blijft een duur speeltje. Jan nogmaals BEDANKT!!!
(Thuis in Rottum de drone uitgeprobeerd en alles werkt nog prima).


Na dit avontuur het dorp weer ingewandeld voor een aperitief op de geode afloop. Bij thuiskomst de BBQ aan en heerlijk buiten zitten eten. Morgen weer een stukje verder.

Maandag 18 oktober

Vanmorgen vertrokken richting Boskoop via de toeristische route. Best wel grappig want probeer rondom Utrecht maar eens de snelwegen te mijden, maar het lukte en we kwamen aan op de CP de scheve schoffel met een enthousiaste beheerder.

Geïnstalleerd en Marianne en Willen (mijn neef en zijn vrouw) geappt dat we er waren en ze zouden ons tegen 4-en komen halen voor een vijfuurtje bij hun thuis.

Daar aangekomen gaf Willem aan dat zij er op rekende dat we bleven eten. Dat was dus snel geregeld. Heerlijk geborreld en bij gekletst en daarna heerlijk gegeten. Willem kan prima koken. Ze brachten ons weer naar de bus en daar hebben we samen nog een laatste drankje gedaan.

Dinsdag 19 oktober

Na een prima nacht vanmorgen rustig aan gedaan. Het is zo’n druilerige motregen ochtend! De CP is heel fraai maar het sanitair is absoluut minimaal, zet er dan niets neer dan is de CP beter, nu wek je verwachtingen die niet waargemaakt worden.

Om half 1 besluiten we met het OV naar Gouda te gaan, het lijkt droog te worden.

Aangekomen, na 45 minuten met de bus en trein, eerst naar de VVV. We kochten een stikker voor in het dagboek en namen een plattegrond mee. In het VVV kantoor een klein stukje van het kaasmuseum meegepakt en daarna een terras op voor een koffie. We gaan na de koffie eerst kaas kopen, dat moet als je hier bent, om daarna een cache te doen op het plein. Ook het plein rondgelopen om nog een laatste drankje te doen voor we weer naar het station lopen.

Wat een pech, de trein kon vanwege een technische storing niet vertrekken. Dus iedereen er weer uit en wachten op de volgende trein.

We vertrokken en Paulien ontdekte op de 9292 app dat onze buurtbus niet meer zou rijden vandaag. De laatste 2 bussen waren uit de dienst gehaald. Het was niet anders en dus moesten we nog eens 3 kilometer lopen naar de camper.

Moe maar heel voldaan zaten we die avond aan een kaasplankje met stokbrood te genieten in ons huisje op wielen. Vanavond ook nog naar mijn cluppie gekeken en daarna naar bed.

Woensdag 20 oktober

Vanmorgen snotverkouden wakker geworden en ik voelde me alles behalve OK.

Wat te doen met het vooruitzicht dat het morgen en overmorgen vreselijk weer zou worden. In deze omstandigheden mag ik nergens naar binnen (COVID) en om nu hele dagen in de bus te zitten lijkt ons ook niet echt leuk.

We besluiten daarom maar naar huis te gaan. Achteraf een goede keuze omdat ik alleen maar zieker werd en uiteindelijk vrijdag een behoorlijke longaanval kreeg.

Dit laatste was echt vreselijk balen daar ik al 19 maanden nergens last van heb gehad. Maar deze tegenval daar ben ik in Beatrixoord voor gewaarschuwd.

We hebben 12 heerlijke dagen gehad en een prachtige reis gemaakt.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2021