Wimjan Rietdijk

Maandag 17 oktober

Vanmorgen vertrokken vanaf de, vannacht, v rij rustige CP in Oranienstadt Dillenburg, inderdaad onderdeel van een grote P gelegen tussen een skatebaan en een vuildepot en er wordt graag hard gereden.
Via een schitterende weg richting Bingen am Rhein gereden. Af en toe erg druk omdat we snelwegen vermijden hadden aanstaan en dat is dan soms lastig als er veel snelwegen bij elkaar liggen.Maar goed tegen 12:30 uur aangekomen. Er leek plek genoeg, maar het bordje “vol” stond aan de weg. De beheerder vertelde dat er een groep Denenkwam, maar we mochten op een plekje bij de ingang staan, waar geen schotelontvangst was, dus dat doen we omdat wij streamen. De beheerder en zijn vrouw zijn uitermate vriendelijk en we kregen zelfs een opstapje om droog in de bus te komen.

In de receptie vonden we een fles met Federweis, de allereerste gistende druivenmost . Ben benieuwd hoe die gaat smaken. Omdat het prachtig weer is, zo’n 25 graden, jaja en morgen wellicht minder, de fietsen uit de garage gepakt om naar Bingen te fietsen. Uiteraard een magneetje gescoord en naar een terras gefietst aan de rijn.

De CP is mooi maar reserveren is een must. Nadat we teruggefietst zijn de BBQ aan en heerlijk buiten gegeten ik zelfs in korte broek. De Federweiser smaakt naar sekt maar 1 fles is wel voldoende. Morgen weer verder.

Klik hier voor de video van de route.

Dinsdag 18 oktober

Vannacht heeft het heel veel en hard geregend en zo nu en dan ook een klap onweer erbij.We hebben voor vertrek nog 2 flessen wijn uit de streek gekocht en vertrekken naar Trier. We wilden hier op de camping gaan staan maar doordat het te nat was kon dat niet en werden we verwezen naar de CP. We zijn dus op een heel grote CP terecht gekomen er stonden er wel 60. Nadat we ons geïnstalleerd hebben lopen we naar het centrum van de stad en scoren een magneetje. Op weg naar de VVV kwamen we langs een Lindt winkel waar Paulien uiteraard naar binnen wilde. Uiteindelijk heeft ze een groot stuk pure chocola met amandelen van me gekregen, ze is daar gek op. We lopen door het drukke centrum opzoek naar een gezellig terras waar we schuilen voor een bui.

Trier is (met Worms) de oudste stad van Duitsland en ligt op de rechteroever van de Moezel. De stad werd gebouwd in opdracht van Kaiser Augustinus in 16 voor Chr. Ook is Karl Marx hier geboren.

Klik hier voor de video van de route.

Woensdag 19 oktober

Vannacht goed geslapen, maar zelfs als je redelijk uit de buurt van een eikenboom staat maken ze nog een hels kabaal in de herfst. Na het ontbijt betaald en vertrokken voor een prachtige rit van 70 km naar Hinterhausen / Gerolstein alwaar we op een camping staan. De eerste keer deze vakantie. De camping heet Eifelblick en ja dat is werkelijk zo. Prachtig uitzicht vanaf de plek, boven op een berg, op de Eifel. De camping heeft een overdekt zwembad, waar we geen gebruik van maken want we willen op de fiets naar Gerolstein.

Gerolstein is een kleine stad in de Eifel, deelstaat Rijnland-Palts en ligt aan de Kyll, een watertje / riviertje. De voornaamste industrie zijn de mineraalwaterbronnen, de Gerolsteiner Sprudel. Daarnaast is er ook nog een kleine toeristenindustrie.
Nadat we op de camping terug waren lekker buiten ge-BBQ-ed en later op de avond in de bus naar Donar gekeken.

Donderdag 20 oktober

Vandaag gaan we weer binnendoor nu naar Heerlen. Alleen bij Aken even 5 kilometer autobahn om te voorkomen dat we dwars door die stad moesten. Aangekomen op camping, ja weer eentje, Hitjesvijver, stadscamping van Heerlen, hartelijk ontvangen door de beheerder en een mooie camperplek gekregen. Nadat we geïnstalleerd zijn op de fiets naar het centrum van Heerlen voor een magneetje. We gaan op ‘het’ plein van Heerlen op een terrasje zitten in de zon. Het is gewoon weer warm.

Heerlen is de grootste gemeente in de oostelijke mijnstreek en de vierde van Limburg. De mijnbouw zorgde vroeger voor welvaarten bevolkingsgroei. Na het verdwijnen van de mijnen was er lange tijd veel werkeloosheid en economische tegenspoed die deels werd opgevangen door de vestiging van een aantal grote bedrijven en overheidsinstanties. In 2015 was Heerlen gaststad van het glazen huis. Tevens was Heerlen van 1970 t/m 1998 het decor van de start van de wielker klassieker de Amstel Goldrace. Uiteraard gaat met dit mooie weer de BBQ weer aan. In de Brasserie bij de camping hebben we ’s avonds nog een wijntje gedronken bij de openhaard.

Klik hier voor de video van de route.