Wimjan Rietdijk

Herfstvakantie 2017 Frankrijk,

20 t/m 29 oktober 2017

Vrijdag 20 oktober

Na vandaag nog gewerkt te hebben vertrekken we om 15.45 uur vanuit Groningen richting het zuiden. We hopen ergens tussen Nijmegen en Maastricht een kleine camping te vinden. Na meer dan een uur oponthoud op de veluwe komen we ten 19.00 uur aan in Holthees op camping Buitenboel. Het is al donker en het regent. Snel de stroom op de bus en lekker met de kachel aan de avond doorkomen. We gaan vroeg slapen want we willen morgen op tijd weer vertrekken.

Klik hier voor de route.


Zaterdag 21 oktober

We vertrekken om 8.55 uur richting Frankrijk. Het begint snel te regenen en dat houden we vrijwel de hele dag. Wel hebben we een heel stuk kunnen opschieten en uiteindelijk zoeken we een camping vlak bij de snelweg om morgen weer lekker verder te kunnen.

We komen in Langres terecht. Mooi stadje, prima camping met verwarmd sanitair. Vanwege de regen de stad niet meer ingeweest en we wilden toch weer vroeg op pad. en ja!!! wie sliep er 's nachts ook in Langres? Buurvrouw Liedeke, die weer een stuk Pelgrimspad zou lopen. We hebben elkaar geappt, niet meer ontmoet, allen vroeg naar bed en weer vroeg op. (Langres kwam ons ook al bekend voor, het was haar eindpunt de vorige keer)

Klik hier voor de route.


Zondag 22 oktober

Lekker op tijd op pad, met een positief zonnetje. Bij Lyon ging Bram wat weerbarstig doen en inplaats van de door ons bedachte route, gingen we een heel stuk door de Alpen. Heel mooi, zeker in de herfst, maar lichtelijk vertragend, zij het niet in kilometers.

Tegen half drie kwamen we aan in Oraison, waar we eerst boodschappen deden en daarna, na even zoeken de camping vonden. Een prachtige camping met olijfbomen overal waar je maar keek. De dame van de camping vertelde dat binnenkort de oogst begint en we kochten alvast een flesje olie bij haar.

Het was inmiddels lekker warm dus eerst de korte broek aan en heerlijk in de zon bijtanken. Aan het eind van de middag het stadje in, wat overigens een hele mooie wandelijg is, en  wat gedronken in een café. Weer moesten we constateren dat er voor half acht geen restaurant open is, dus terug naar de camping voor onze favorieten snack: brood, paté, franse kaas, olijfolie en wijn, en wat tomaat en komkommer voor de gezonde touch.

Klik hier voor de route.