Wimjan Rietdijk

Maandag 23 oktober

Omdat wij toch wat vroegere eters zijn dan de Fransen besloten we het eten om te gooien: 's middags lunchen (warm) en 's avonds snacken bij de bus.

En lunchen kunnen die Fransen byzonder goed, Alles is open tussen 12 en 2, dus de eerste lunch viel al heel goed, al is er in Oraison geen terras te vinden waar je in dit seizoen nog in de z\on kunt zitten op dat tijdstip.

Dinsdag 24 oktober

Vandaag hier maar eens multi cache gedaan, dwars door het stadje met een leuke bonus cache, toch wel een eindje 'de bult op', en het was warm! Na de lunch doen we weinig, vooral in de zon liggen lezen, in zwemkleding wel te verstaan - temperaturen steeds rond de 25 graden -

Eind van de middag nog even een 5-uurtje gedaan in het stadje. De ober vroeg of Paulien de witte wijn lekker vond en begon enthousiast te vertellen waar ik die kon halen. Richting Manosque, via Volce, eerste rotonde rechts en dan weer links en dan zouden we het vanzelf vinden: de Caves de la Madeleine. We zijn er niet meer geweest.

Na het 5-uurtje lekker gelummeld bij de bus. We besloten om donderdag te vertrekken naar Avignon, even snuffelen daar en alvast bij de snelweg in de buurt.

En het mooiste is dat Frankofiel Paulien er nog nooit is geweest. We hebben dan ook samen het voornemen om op 'de Pont' te gaan dansen.

Woensdag 25 oktober

Vanmorgen maar eens weer eens de nodige boodschappen doen (shoppen). We gaan eerst kijken bij de olijfmolen. Erg leuk daar, uiteraard allerlei (hele dure) hebbedingetjes. We besloten 3 liter olie te kopen, vers van de pers. Paulien wilde dat graag dus die mocht er de rest van de ochten dan ook mee sjouwen :) . De kosten voor de 3 liter was maar € 45,00.
Daarna naar de slager voor de broodnodige paté en de bakker voor de baguettes. Wat is het in al die winkels druk, maar dat geeft aan dat de kwaliteit goed is volgens Paulien. Daarna op sticker jacht voor een 'Oraison sticker' in Cnorrie en na vele winkels uiteindelijk weer bij de eerste beland waar ze er één hadden.

We gaan vandaag naar een restaurant dat hele goede recensies  had op Google en dat hebben we geweten. Een super enthausiaste serveerster en de meest  lekkere gerechten, zo van het houtvuur. Na bijna 2 uur lunchen, kwamen we aan de klets met de serveerster. Ze vertelde dat als wij naar Avignon gingen, dat we dan langs Isles sur la Sorgue kwamen en dan moesten we echt daar gaan eten. Er zou ook een camping zijn. We kregen een kaartje mee, dat we dan daar moesten afgeven, dan wisten zij wel van wie dat kwam. Ze kwam er nl. zelf vandaan.
Wat is het toch mooi dat Paulien zo vloeiend Frans spreekt, zo kom je nog eens wat aan de weet.
Na nog een een koffietje  met wat lekkers ging ik nog wat caches doen en Paulien naar de camping om te luieren en een wasje te doen.

Toen ik weer terug op de camping was, twee caches rijker, heerlijk in de zon geluierd. De camping betaald en ons laten bijpraten over de olijfpluk. Eigenlijk moet er eerst de vorst nog over maar dat is voor ons, bij deze temperaturen, moeilijk voor te stellen.
Om 6 uur zaten we nog heerlijk in zwemkleding in de zon, onder de olijfbomen te genieten van hat prachtige uitzicht.
Morgen gaan we weer verder maar vanavond genieten we nog onder de Provencaalse sterrenhemel.