Wimjan Rietdijk

Kerstvakantie 2020
18 december t/m 3 januari


Vrijdag 18 december

Vandaag is mijn laatste dag van 9 weken longrevalidatie. We willen direct na de revalidatie weg richting Limburg dus nemen we de camper mee naar UMCG Beatrixoord. Paulien gaat hier gewoon aan het werk en ik sluit de revalidatie af met een uur fietsen, een uur krachttraining, een inpendantiemeting en een ontslaggesprek.

Om 11.30 uur vertrekken we dan eindelijk voor 2 weken vakantie. De reis gaat voorspoedig en we lunchen net na Zwolle langs de snelweg. Het weer is geweldig en we eten dan ook lekker buiten.

Na de lunch tuffen we lekker door en de reis loopt voorspoedig. Tegen half drie arriveren we op CP Indeverte in Lottum. Het is een prachtige CP waar we met nog een stuk of 10 campers staan. We werden heel enthousiast ontvangen door de nieuwe eigenaar en zijn vrouw. Ook hun honden lieten behoorlijk van zich horen. Na het inchecken en betalen de bus op een mooie plek gezet en de stoelen naar buiten gedaan om in het zonnetje een eerste borrel te drinken.

Paulien had nog een klus te doen voor haar werk dus de laptop ging weer aan. Ook had ze nog een borrel met collega's en die heeft ze ook nog meegepikt.

Met een hapje en een drankje en wat tv kijken zijn we de avond verder doorgekomen.

Zaterdag 19 december

Vanmorgen vroeg wakker en dat is wel handig omdat het tot ongeveer 1 uur zonnig zou blijven. Ik heb een fietstocht uitgestippeld en we vertrekken rond 10 uur.

Eerst naar Lottum, een rozendorp, allemaal rozentuinen waar nu natuurlijk niet veel te bewonderen valt. Daarna met het pontje over de Maas naar Arcen.
Daar waren het kasteel en zijn beroemde tuinen gesloten dus door het centrum, waar we bij de bakker een koffie to go en een warm broodje nuttigden, naar de brouwerij van Hertog Jan gefietst. Vanwege corona alles natuurlijk gesloten behalve een winkel to go. Daar een sleutelhanger en een fleecedeken van Hertog Jan gekocht en een lekker abdij kaasje.

We scoren hier nog een cache en dan fietsen we verder de Maas weer over met een pontje en aan de overkant met zicht op de Maas ons fruithapje gegeten.
Van hieruit teruggefietst naar de bus. De fietsen in de garage gezet om daarna nog een korte wandeling te maken rond de CP om nog 3 caches te scoren. Een schitterende wandeling en precies voor de regen weer thuis.