Wimjan Rietdijk

Zondag 20 december

Een reisdag naar het meest zuidelijke doel van deze reis. Noorbeek een plaatsje pal aan de Belgische grens. Het is de eerste gemeente van Nederland die in 1945 is bevrijd na de tweede wereldoorlog. Maar goed het is een prachtige CP met een fenomenaal uitzicht op het dal een het dorp. Bij aankomst nog steeds heel zacht en zon dus we starten weer buiten met een welkomstdrankje. Maar als de zon besluit er mee te stoppen toch wel frisjes dus naar binnen 't is tenslotte wel december,

Maandag 21 december

Gisteravond genoten van uit uitzicht met alle lampjes van het dorp. Dan krijg je het gevoel dat je in het buitenland zit.

Vandaag is het weer niet best en veel regen maar in de middag lijkt het toch een aantal uur droog te blijven. We besluiten naar het dorp te wandelen om daar eens rond te neuzen.
Alles is doods en gesloten behalve de kapel bij de kerk. die bezoeken we dus en daarna besluiten we een wandeling te maken naar Mheer en terug,

Het is een prachtige wandeling geworden met veel klimpartijen maar ook met geweldige uitzichten.

Dinsdag 22 december

Vanmorgen weer op tijd opgestaan om een stukje weer naar het noorden te rijden. Het doel is Oventje in
Noord-Braband. Een prachtige rit door een deel België en verder door Limburg.

Tegen 3 uur arriveren we op de mini camping en CP prachtige plek met alles er op en er aan.

We besluiten, nadat alles weer is ingericht, een wandeling te maken door het dorp. Een leuk dorpje waar in 1925 een van de zwaarste orkanen van Nederland overheen heeft geraasd. Een multi geocache waardig en we beginnen daar dan ook aan.
We hopen hem morgen af te maken daar we er niet op voorbereid waren en dus geen pen en papier bij ons hadden.

Woensdag 23 december

Na een prima nacht gaan we naar ons privé sanitair, we staan hier helemaal alleen, voor het ochtendritueel. Het weer is motterig maar we besluiten om de cache, die we gisteren zijn begonnen, vandaag af te maken. En dat lukte maar nadat we hem gevonden hadden ging het regenen en besloten we weer naar de bus te gaan. In de bus de nieuwjaarskaarten geschreven. 's Middags werd het droog en besloten we rond Oventje nog wat te gaan cachen. Uiteindelijk 10 gevonden en toch nog 7,5 kilometer gelopen. Morgen gaan we weer verder.