Wimjan Rietdijk

Krokusvakantie 18 t/m 27 februari 2022

Zaterdag 19 februari


Omdat storm Eunice in Nederland huishield op vrijdag, konden we de weg niet op met de camper. Dus vandaag de omgevallen bomen geteld, de loungeset weer op de plek gezet en daarna op weg naar Saasveld, waar we de CP voor onszelf hadden.

Jessica kwam langs om de elektrische kachel op te halen en aangezien hier verder alles dicht was zijn we in een kroeg in Borne gaan zitten. Het was heel gezellig samen.

Nederland gaat in 2 etappes weer open we zullen zien wat dat gaat brengen.

Aan het eind van de middag hebben we nog een drankje gedaan in het café bij de CP en daarna gewoon de grill weer aan. We hebben heerlijk gegeten en daarna lekker in de bus genikst.

Zondag 20 februari

Vandaag zou het de hele dag regenen dus we bereidden ons al voor op een dagje camper.

Hier zijn dit weekend de Overijsselse kampioenschappen concours hippique bezig. Het Anker heeft naast de CP ook nog een heel groot paarden gebeuren. Het was gisteren en ook vandaag een komen en gaan van paardentrailers, kleintje maar ook grote zelfs hele vrachtwagens. Omdat wij niet veel met paarden hebben zijn we niet wezen kijken.

Om 11:00 uur werd het droog en we besloten het er op te gokken en de lab cache rondom het Molenven te gaan lopen. We konden vanwege het vele water er niet omheen maar de cache is gelukt.

Na heerlijk anderhalf uur door het bos struinen, en ja zonder regen, lekker bij het Anker een kop koffie gedaan. Daar hoorden wij dat staatsbosbeheer ten zeerste afraadde om het bos in te gaan vanwege de nog ”losse restanten” van de storm. Hadden wij net 1,5 uur gedaan 😊

Maar goed. Omdat we bij het uitstappen van de camper zo ongeveer tot onze enkels in het water stonden besloten we de camper op het verharde deel te zetten, op de straat. We staan alleen dus dat was geen enkel probleem. Inmiddels valt de regen weer gestaag en er komt nog veel meer. ’s Avonds nog een drankje gedaan en lekker op tijd gaan slapen.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2022