Wimjan Rietdijk

19 t/m 28 februari 2021

Krokusvakantie

Om de route en overnachtingsplaatsen te bekijken klik hier.

Vrijdag 19 februari na het werk vertrekken we naar Spier om de eeraste nacht door te brengen. Het doel is deze week richting Brabant, Zeeland af te zakken. Het weer lijkt perfect te worden en dus gaan we met goede moed weg.

In Spier staan we de eerste nacht op vakantiepark Sonnevanck, we krijgen een mooi plekje vlak bij de ingang waar we gebruik mogen maken van het sanitair.

Helaas ging er wat mis.... Ons opstapje stond te dicht tegen de camper aan en toen Paulien wilde uitstappem, om naar het toilet te gaan bleef de klomp van haar rechter voet tussen het opstapje en de onderkant van de camper klem zitten. AAUU ze verdraaide haar voet op een heel nare manier en dat deed heel veel pijn.

Ze heeft de verdere avond strompelend en pijnlijk doorgebracht je kunt dus spreken van een prima start van de vakantie (Not dus).

Zaterdag 20 februari

Na een vervelende nacht voor Paulien staan we toch op tijd op om richting het westen van Brabant te gaan. We hebben besloten halverwege voor één nacht op een SVR-camping in Wijk bij Duurstede te gaan staan.

Bij het inpakken wil ik Paulien haar klompen in de daar voor bestemde bak doen en moet ik ontdekken dat ik geen schoenen in de bak heb zitten. Een probleem want fietsen met klompen is toch wel heel vervelend.
Na kort overleg besluiten we vanuit Spier terug naar huis te rijden en mijn wandelschoenen op te halen. Balen maar het is niet anders, Nadat we ze hadden vertrekken we voor de tweede keer nu op weg richting Brabant.

Aangekomen blijkt het een prachtige bijna nieuwe camping te zijn met (heel ver in de verte) zicht op het Amsterdam- Rijnkanaal. We kunnen lekker in de zon zitten en Paulien met haar voet omhoog wordt prima verzorgd door mij, wijntje, nootje wat wil een mens nog meer.

Zondag 21 februari

We worden wakker en Paulien heeft slecht geslapen van de pijn aan haar voet. We zaten na te denken wat te doen. Naar een dokterspost en eventueel een ziekenhuisbezoek. Als er wel wat stuk is kun je dat maar beter weten en er maatregelen voor nemen, lees als er wel een breuk is in het gips laten zetten. Om nu met een camper van 7.35 meter naar een ziekenhuis in Utrecht te gaan leek ons niet handig en als er wel gips om gezet zou moeten worden moet je toch naar huis was onze redenering dus besloten we voor de tweede keer naar Rottum terug te rijden.

We bellen de doktersdienst en na overleg konden we om 15.30 uur in het Martini terecht voor een onderzoek. De dokter vermoed een breuk(je) van een middenvoetsbeentje en laat foto’s maken. Na een korte tijd krijgen we de uitslag…. Niets gebroken goed gekneusd, verzwikt. Geen gips!

We rijden naar huis en besluiten vannacht thuis te blijven slapen en morgen voor de derde keer te vertrekken.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2020