Wimjan Rietdijk

Maandag 22 februari

Driemaal is scheepsrecht dus vanmorgen vroeg vertrokken. De reisplannen zijn aangepast en veranderd in een bezoek aan Druten aan de Waal en Limburg. Het zal deze week in Limburg het warmste worden dus dat is wel lekker als je niet veel kan. We komen in Druten aan en na overleg met de havenmeester krijgen we één van de mooiste plekken. We staan direct aan de Waal met ruimte voor stoelen en tafels. Het weer is super en we zitten heerlijk in de zon bootjes te kijken. Het lopen gaat nog slecht maar wie weet kunnen we morgen hier wat fietsen.

Disdag 23 februari

Vandaag gaan we de fietsen uit de garage halen en ik heb een fietstocht van een bescheiden 20 kilometer uitgezet. Het ging prima met de voet van Paulien dus dat belooft veel fiets goeds voor de rest van de week.

De tocht ging voor een deel langs de Waal waar het prachtig was en de sporen van het hoge water nog overal zichtbaar waren.

Onderweg tijdens onze pauze bleek er onder het bankje waar we opzaten een cache te liggen dus die was snel gescoord.

Terug bij de bus hebben we een heerlijke tonijnsalade gemaakt en later genoten van de prachtige zonsondergang.

Morgen gaan we weer verder naar Limburg.

Woensdag 24 februari

Vandaag vroeg vertrokken naar Neer vlak boven Roermond in Limburg. Na een vlotte reis komen we om half 12 aan op de CP. Het is een nieuwe CP en alles is er tiptop voor elkaar. Twee kleine minpuntjes zijn de drukke weg die langs de CP loopt en er is geen toiletpapier op de wc’s. Wij vinden dat typisch Hollands want dat hebben we in het buitenland nog niet meegemaakt. Maar goed we zeuren niet.

Ik haal de fietsen nog even weer uit de garage en we fietsen rond de Maas en door Duitsland zo´n 38 kilometer. De temperatuur is prima (22 graden) en vol zon.
Onderweg nog een coffee to go en ik een warme wafel met slagroom gekocht en weer verder. We maken twee keer gebruik van een pontje en dat blijft altijd leuk.

Terug bij de bus nog tot half zeven in het zonnetje buiten gezeten. Heerlijk dat voorjaarsgevoel.

Klik hier voor de fietsroute

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2020