Wimjan Rietdijk

Leekstermeer 1 en 2 april 2017.

En dan is het al weer zo ver, op woensdag 29 maart is onze Cnorrie uit zijn winterslaap gekomen. Na een complete poetsbeurt in de camper door Paulien en het plaatsen van de huishoudaccu en het vullen van de watertank door mij is het dan zo ver.

Dit weekend gaan we alles uittesten en we besluiten naar Noordpolderzijl te gaan. Daar aangekomen bleek de stroom het (nog) niet te doen en dus besloten we naar het Leekstermeer te gaan. Onderweg naar Leek nog even gestopt bij de nieuwe uitkijktoren in de Eemshaven en genoten van het prachtige uitzicht.

We kwamen op Camping Cnossen aan met mooi weer, geïnstalleerd en naar het terras voor ons eerste 5 uurtje van dit nieuwe seizoen. Helaas ging het regenen en dus maar naar binnen. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten met zicht op het meer.

Zondag 2 april, Cnorrie is nu precies een jaar bij ons, worden we wakker na een voortreffelijke nacht in ons Franse bed. Nadat we hebben ontbeten besluiten we in de zon een wandeling te maken door de Onlanden rondom het meer.

Later op de dag gaan we via een toeristische route naar huis terug.

Het eerste weekendje is prima bevallen en alles doet het weer.