Wimjan Rietdijk

Etappe 10 Ommen - Helllendoorn 21 Km

24 april 2021

Vrijdag 23 april rijden we na het werk naar Ommen. Deze keer staan we op camping Anna's hoeve, en we hopen morgen de 10 etappe te lopen van het Pieterpad. De camping i prachtig en krijgt van ons een 8.5 als cijfer. De camping ligt aan de vecht en we krijgen een mooie plek met zicht op deze rivier. We installeren ons en genieten tot 19.30 uur van het mooie weer buiten voor de bus.

Klik hier voor de route.

Zaterdag 24 april

Vanmorgen om half 7 opgestaan en lekker rustig ontbeten en onze rugzakken gepakt, brood, koffie, thee, soep, fruit en water je moet wat.
Om 8.20 uur vertrokken we naar het station Ommen,1.3 km vanaf de camping, waar het startpunt van vandaag is.

Net buiten Ommen kwamen we langs een uitkijktoren, waar ik een flink eind op ben geklommen om foto’s te maken. Paulien bleef helaas beneden, na haar AZ prik vorige week is ze nog te kortademig en de etappe is al lang genoeg vandaag.

Het werd een schitterende etappe met veel heide en bossen. Hoogtepunt voor ons was de Lemelerberg. Een pittige klim maar het magnifieke uitzicht bovenop maakte alles weer goed. Hier boven op die berg hebben we ons fruithapje gedaan. Na deze berg weer een redelijk vlak stuk en halverwege op een bankje zitten lunchen.

Wat een verschil met januari Toen dikke jassen mutsen en handschoenen en nu een dunne jas en niet meer. Het is zelfs lekker om te pauzeren. Het weer is prima vandaag en we genieten dan ook met volle teugen.

Toen we in de buurt van Lemele kwamen hebben we de pieterpadcache gedaan dus die kunnen we afvinken.

In de buurt van Hellendoorn werd het weer prachtig, vrij heuvelachtig hier en daar en dan ga je de benen toch wel voelen. Op 3 kilometer van de finish nog heerlijk in het bos op een bankje koffie en the gedronken met een Rottumer haverkoek. Geniet optima forma.

Het is een best pittige etappe geweest maar we hebben het gehaald! Half drie waren we in Hellendoorn dus precies 6 uur gelopen.

Nu met het OV weer naar station Ommen. Eerst met de bus van Hellendoorn naar Nijverdal, dan met de trein naar Zwolle, overstappen en dan met de trein naar Ommen. Als laatste nog 1.3 km lopen naar de camping. Om half 5 zaten we met een welverdiend biertje en wijntje weer voor de bus.

25 Kilometer en 8 uur verder zijn we best wel trots op ons zelf.

Morgen gaan we naar Holten om daar maandag etappe 11 te gaan lopen.
's Avonds tot 8 uur buiten genoten van het mooie weer.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar het dagoverzicht