Wimjan Rietdijk

Etappe 14 Vorden - Zelhem 17 Km

donderdag 13 mei 2021

Gisteren naar een camping in Zelhem gereden vanwaar we 2 etappes Pieterpad willen lopen. Op Hemelvaart van Zelhem naar Vorden en op zaterdag van Zelhem naar Braamt. We vertrekken tegen negen uur naar het startpunt voor vandaag in het centrum van het dorp.

Klik hier voor de route.

Daar troffen we een stel die de fietsen van de auto aan het halen waren en duidelijk ook gingen lopen. Zij gaan eerst met de fiets naar Vorden en lopen dan naar Zelhem. Ze lopen met een bevriend stel dat met de camper in Vorden op de camping staan. We groeten en zeggen hartelijk “tot straks”.

Het is vandaag heel erg druk op de route maar dat maakt het ook wel gezellig. Het was een schitterende etappe met dito weer en al snel loop ik in een korte broek en Paulien de jas uit, regelmatig de zon erbij. Veel stukken in het bos en mooie glooiende velden en overal alles in bloei. Toen we toe waren aan de lunch was er uiteraard geen bankje te vinden maar eindelijk na 12 kilometer een fantastisch rustpunt gevonden. Veel picknicktafels, veel te krijgen en zelfs een toilet.

We zaten net heerlijk op een bankje in de zon toen onze Pieterpad maatjes van die ochtend langs kwamen met hun vrienden, dus weer heerlijk staan kletsen. Hun vrienden wonen in Milsbeek (etappe 19) aan het Pieterpad en dan moeten we bij hun aanbellen voor koffie en om verder te kletsen over campers. We noteren in het boekje het adres. Het was weer één van die leuke ontmoetingen die het lopen van het Pieterpad gaaf maken.

Na onze lunch broodjes, soep en een eitje lopen we de laatste 5 kilometer en uiteraard struikelen we nu over de bankjes.

Aangekomen in Vorden, bij het kasteel een foto genomen met de twee boekje, hier is het officiële eindpunt van boekje 1 en het begin van boekje 2. Hier ligt in de grond ook de voetstappen van de bedenker, helaas door de modder slecht te zien, daarna een terras gevonden waar ze niet voor in de rij stonden te wachten en waar net iemand weg ging. Na een heerlijk welverdiend drankje op weggegaan naar het station om met de trein naar Ruurlo en vandaar met de bus weer naar Zelhem te gaan.

Daar aangekomen zaten alle terrassen vol of was er gereserveerd dus besloten we terug naar de camping te lopen. Onderweg kwamen we toch nog langs een terras waar we een plekje vonden in de zon en we heerlijk hebben genoten en een leuk gesprek hadden met onze terrasburen.

Tegen de tijd voor de “laatste ronde” weer naar de camping gelopen om daar buiten in de zon voor de camper, na een koud voetenbadje en een voetmassage, heerlijk na te genieten van een fantastische leuke dag. Mooie etappe, leuke ontmoetingen en geweldig mooi weer.

Voor de bus nog een paar leuke gesprekken gehad met mede kampeerders waaronder een stel dat met de rugzak en tent het Pieterpad lopen. Stoer hoor.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar het dagoverzicht