Wimjan Rietdijk

Sommige foto's zijn te vergroten door er op te klikken.

Etappe 3 Groningen - Zuidlaren 21 Km.

Het is vandaag 25 februari 2017, Paulien heeft deze etappe al eens een keer met een vriendin gedaan dus ik ga vandaag alleen, de derde etappe lopen. Om 07.16 uur stap ik in Rottum op de bus naar Groningen. Rond 08.00 uur begin ik aan de tocht op het hoofdstation. Ik loop de stad uit aan de westoever van het Noord Willemskanaal.

Na een mooi stuk kom ik bij de grenzen van Haren aan. Gelukkig hoef ik niet door Haren heen, maar loop ik er langs, tussen Haren en de A28. En de A28 hoor je nog een heel lange tijd tijdens deze etappe. Gelukkig maakt de omgeving heel veel goed en komt de St. Pietersberg snel dichterbij.

Uiteindelijk verlaat ik Haren en kom ik bij een spoorbrug. Net op dat moment komt de trein van Zwolle naar Groningen langs en ik kan het niet laten er een foto van te maken. Na de spoorbrug kom ik in een prachtig natuurgebied de Appelbergen.

Natuurvrienden huis

Zodra ik uit het prachtige gebied van de Appelbergen wandel, kom ik al snel in het Noordlaarderbos terecht. Ook hier is het heel mooi.

Ik loop langs het NIVON natuurvriendenhuis 'De Hondsrug'.  Het NIVON is de organisatie die het Pieterpad onderhoudt en ik kan alleen maar zeggen... complimenten, want het is prima te volgen via het boekje en ook in het veld  (klik op de foto voor de website).

Hierna loop ik langzaam weer de bewoonde wereld in. Via Midlaren naar het einddoel van vandaag, Zuidlaren. Ik heb het gehaald en de etappe is volbracht.

Het was een prachtige dag, waar ik met name het laatste uur last heb gehad van wat regen, maar echt nat ben ik niet geworden. Om iets over acht uur gestart en om half één was ik op de Brink in Zuidlaren. In restaurant 'De Gouden Leeuw' heb ik op mijn taxi gewacht en hebben we samen nog wat gedronken.

Het is nu nog 'maar' 429 Km tot de St. Pietersberg. Klik hier voor de route.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar het dagoverzicht