Wimjan Rietdijk

3 t/m 6 juni Pinksteren


Vrijdag 3 juni

Vandaag maar weer eens ‘gewoon’ op kantoor gewerkt, camper mee, lijkt weer ouderwets. Rond half 3 Paulien opgepikt op de campus en vertrokken richting Enschede. Na een rustige reis aangekomen op Naturistencamping Ostana waar we heel hartelijk werden ontvangen. We kregen een prima plek (116) op een “gastenveld” waar we de hele dag met de zon kunnen meedraaien.

Het weer is prima en we hebben een gratis concert het hele weekend. Freshtival (op het Rutbeek) op kruipafstand hier vandaan, 3 dagen van 12 tot 24 uur, mega veel optredens en Dj’s. We waren vooraf door de camping ingelicht maar we vinden het prima. ‘sNachts in ieder geval stil en we kunnen uitslapen en zondag een afsluiting met vuurwerk, we gaan het bveleven.

Dit weekend gaan we Trudy en Peter zien, we hebben hen vorig jaar in Frankrijk ontmoet in Reillanne bij Jan van Le Vallon des Oiseaux.

1e pinksterdag een jeu de boules toernooi waar ik aan mee ga doen.

Maar nu nog even genieten in de zon het is nog warm om half 6.

Zaterdag 4 juni

Vanmorgen uitgeslapen, rustig aan gedaan en tegen 12 uur maar eens gaan fietsen. Na 3 km komen we in Buurse waar we al een eerste stop maken voor een heerlijke kop koffie. We gaan verder via Harmöle en Alstätte fietsen we door prachtig groen en glooiend gebied in Duitsland naar Vreden. Daar zitten we na zo’n 30 km op een terras in de zon. Lekker genieten, we zijn ongeveer op de helft, het fietst weer fantastisch! We gaan weer verder en komen na weer een stop in Buurse op de camping terug.

’s Avonds heel gezellig op het terras met Trudy en Peter, we maken het niet zo laat als gisteravond.

Klik hier voor een 3D annimatie van de route.

Zondag 5 juni

Vanmorgen relaxed opgestaan en ons rustig voorbereid op het toernooi van het jaar. Paulien doet vanwege haar schouder niet mee maar ik wel. Het werd een groot spektakel met heel veel lol en lachers tot we na 3 voorronden met zijn allen de finalisten stonden aan te moedigen. De commentaren er om heen waren eigenlijk het mooist.

Nadat de winnaar was gehuldigd nog weer even met Trudy en Peter wat gedronken in “De Keet” het clubgebouw van de vereniging waarna we bij de bus een heerlijke tonijnsalade hebben gegeten.

Maandag 6 juni

Ook vanmorgen weer lekker rustig aan gedaan, het wordt ééntonig, en tegen 11 uur van deze en gene afscheid genomen en uiteraard ook bij Trudy en Peter langs gelopen. Met een, we komen volgend jaar weer meedoen, vertrekken we.
We gaan nog even LPG tanken in Duitsland want dat scheelt dertig cent per liter rijden we weer rustig naar huis.

Het was een geweldig weekend en een prachtige camping. Wij gaan daar vaker komen.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2022