Wimjan Rietdijk

31 maart t/m 3 april


Omdat we op vrijdag een crematie van een oom van mij hebben in Schiedam en er (veel) sneeuw dreigt te komen (jaja) besloten we om vandaag al naar Stadscamping in Rotterdam te rijden.

We reden weg uit een wit besneeuwd Rottum maar al naar gelang de route steeds minder sneeuw. De reis ging prima, weinig last van weer en files.

’t Is wel heel koud en vannacht verwachten ze hier wel sneeuw.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden zijn we naar van der Valk gelopen, hier om de hoek, om een drankje te doen, na 3 uur rijden wel verdiend.

Terwijl we daar heerlijk zaten te borrelen werd er een buffet neergezet voor Oekraïense vluchtelingen, want er werd steeds geteld en het taaltje was echt Oostbloks. Als van der Valk etages ter beschikking stelt vinden we dat heel goed, al worden ze er waarschijnlijk goed voor betaald, maar toch.

We hebben het geprobeerd maar konden ons met geen mogelijkheid voorstellen hoe het voelt om door oorlog huis en haard te moeten verlaten en al zit je volgens ons “redelijk luxe” bij zo’n hotel, het moet vreselijk zijn.

Het buffet was eenvoudig en je zag vooral vrouwen en kinderen. Hoe triest als je man/vader achter is gebleven om te vechten en het misschien nooit zal overleven.

We zitten later weer in de bus te genieten van een hapje en drankje in onze vrijheid.

Vrijdag 1 april

Vandaag eerst naar Schiedam gereden voor de crematie van Cok. Het werd nadien een weerzien met familie en we spraken samen over de familiedag in juni. Daarna doorgereden naar Egmond aan den Hoef waar we op camping de Markiess een aardige plek vonden. Na aankomst Fred gebeld om ergens af te spreken. Fred is een oude campingvriend uit Cerny Dul Tsjechië die we al 20 jaar niet meer gezien hebben.

Op de fiets naar Egmond aan zee, waar Fred woont, en heerlijk bijgekletst in een strandtent aan zee. We besloten niet allen een drankje te doen maar ook samen daar wat te eten en tegen 21:30 uur besloten we naar huis te gaan. We liepen met Fred mee en hebben nog even zijn huis bekeken. Daarna door de ijzige kou weer terug naar de bus.

Het was GEWELDIG om elkaar weer te zien, bij te kletsen en veel herinneringen op te halen.

Zaterdag 2 april

Vandag een Schitterende fietstocht van 41 kilometer gemaakt door de Schoorlse en Noordhollandse duinen. Hier kan ik veel over vertellem maar de beelden spreken voor zich.

Zondag om 11:00 uur weer vertrokken naar huis.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2022