Wimjan Rietdijk

Verbouwing van de tuin

We hebben al een heel lange tijd de wens om iets met de tuin te doen. Hij overwoekerd ons doordat we te veel met onze bus weg zijn. Ook gaat onze leeftijd meespelen voor wat het onderhouden ervan.

De bedoeling is eenvoudig! Staand voor het huis komt rechts een parkeerplaats voor de auto. Voor het huis een onderhoudsvrij tuintje en links van het huisde eerste 10 meter een parkeerplaats voor Cnorrie, afgesloten door een beukhaag met daarachter een groot sierterras rondom de serre. Aansluitend tussen het nieuwe terras en de schutting met de buren een lapje gras. Als laatste wordt de oude houtopslag afgebroeken en op dezelfde plaats een nieuwe gebouwd.

Dit alles gaan we niet alleen doen, gewoonweg omdat we dat niet kunnen en we het wel goed willen hebben.

Het bestraten laten we doen door Jasper Boelema van Mijn straatje en Max Lambers van Maximaal groen

Zaterdag 2 maart

We staan voor ons doen vroeg op en beginnen om 08.00 uur aan de sloop van de oude houten schuur.
13 Jaar lang is daar rotzooi in gegooid met de bedoeling het eens naar de stort te brengen.

Nadat een maand terug een deel van het dak is ingestort is dat nu een heel mooi moment. We besluiten alle troep en de schuur zelf voor in de tuin te sorteren om het zo per portie naar de stort te brengen.

We beginnen met de sering die is omgewaaid in stukken te zagen met een half botte kettingzaag. Maar goed Paulien en ik winnen het en al vrij vlot ligt de boom in stukken op het gras.

Daarna is het de beurt aan alle rotzooi in de schuur om die te sorteren en naar het voorste deel van de tuin te verplaatsen.
Dit moet omslachtig omdat we verdacht moeten zijn op vallende dakpannen.

Als alles aan afval uit de schuur is gaan we met de dakpannen bezig. Ik heb 5 puinzakken gehaald en samen gaan we rapen. Uiteindelijk zijn alle pannen in zakken in de tuin gezet en kan het slopen van de schuur beginnen.

Dit is nog al een klus omdat een deel van de schuur helemaal overgroeid is met klimop. Maar zoals jullie zullen begrijpen winnen wij.
Met moker, zaag, hamer, schroevendraaier en een laddertje ligt alles behalve het frame een tijdje later ook voor in de tuin.

Alleen het deel van de houtopslag staat nu nog maar dat moet ook zodat de hovenier weet wat de maat moet worden voor de nieuwe houtopslag.

Moe maar heel voldaan bekijken we het resultaat en zeggen dan samen dat we trots op ons zelf mogen zijn.