Wimjan Rietdijk

Appelscha 9, 10 en 11 november

Op vrijdag 9 november na het werk naar Appelscha gereden. Het moest er erg mooi zijn en de CP zag er goed uit inde app. En dat was zo. Een hele mooie Camperplaats en het dorp binnen handbereik.
Nog even een cafétje opgezocht om daar wat te drinken en het weekend goed te beginnen, daarna in de bus om de avond door te brengen. We genieten nog elk moment van deze nieuwe bus ook al is alles wel wennen, we vragen nog regelmatig aan elkaar waar ligt dit of waar ligt dat?

Zaterdag 10 november

We hebben eerst heerlijk uitgeslapen. en tijdens het ontbijt besluiten we te gaan geocachen. Er ligt een leuke multi "Tree Tower" (GC72298). We lopen de eertse tussenpunten en uiteindelijk komen we bij een hoge toren in de vorm van een boom. Dankzij internet ter plekke kaartjes gescoord,naar boven geklommenwant daar lag een cach. Het was werkelijk prachtig: op elke verdieping uitsteeksel waar je op kon en genieten van de omgeving.
Bovenin twee uitsteeksels met een glazen vloer. Met knikkende knieën er op en genoten van het formidabele uitzicht: één en al geel en oranje herfstkleuren, echt schitterend.
De cach gedaan(die moest beneden afgemaakt worden) en in een cafeetje eerst even koffie gedronken om daarna naar de uiteindelijke cach te zoeken, die we uiteindelijk vonden bij een heel oud trein wagonnetje, nu vol met bloemen.

We besluiten nog een deel van een multi te doen ( Een ABC'tje in he wold GC71Y4N). We lopen vast na tussenpunt G. Nog even gemaild met de eigenaar maar we komen niet verder. We wandelen terug naar Appelscha en stfrijken neer op een terras, onder een terrasheater.
Op onze vraag waar nu eigenlijk het centrum was, keek de jongeman wat weifelend om zich heen: "Ja hier zijn de cafés bij elkaar gezet en 1.5 Km verderop alle winkels, dus ja ehhm, centrum.....?"

Wij gaan uiteindelijk na wat boodschappen terug naar de bus voor een wel heel uitgebreid broodplanmkje, waar we onderweg naar de bus alvast van geproefd hadden.

Zondag 11 november

Zondagmorgen heerlijk rond gelummeld en genikst, genietend van onze bus.
Rond de middag weer terug naar huis, via de toeristische route.
Hert was weer een mooi weekend en we hebben genoten van de herfst pracht met al zijn geweldige kleuren.