Wimjan Rietdijk

25 t/m 27 september Leek

Dit weekend gaan we naar Leek om een aantal zaken te regelen.
Als eersdte zijn we op zaterdag naar Roden gereden om bij de Kampeerhal onze blokken voor de camper te ruilen. Er waren nogal wat delen inmiddels kapot en dat vonden we wat vroeg na 3 maanden. We kregen gewoon nieuwe dus dat was prima geregeld.

Daarna wilden we naar Jasicamp om daar één en ander te gaan kopen. We reden door Leek en zagen ineens Claartje fietsen. Zij is een collega van Paulien die 5 jaar terug met pensioen is gegaan. Hetw erd een hartelijk weerzien en uiteraard zijn we met haar naar huis gegaan om daar samen een bakkie te doen en gezellig bij te kleppen.

Na de koffie toch doorgereden naar Jasicamp om daar een nieuwe cassette voor het toilet te kopen, een isolatiedeken voor om de kabine en een hoes voor over de fietsen. Verder hebben we geinformeerd naar een buitengas aansluiting en het verwijderen van de schotel.

Na ruim een uur zijn we weer verder te gaan om bij Oom Harry, Tante Sjoekie en Harro een bakkkie te doen en daar ook ff bij te kletsen.

Daarna terug naar de camper en op de fiets naar Leek voor een dankje op terras van het café waar Kees ooit heeft gewerkt. Wia was er nu aan het werk en we hebben ff kort metr haar bijgekletst.

Daarna terug naar de camping alwaar we heerlijk gegeten hebben in het restaurant.

Zondagmorgen op de fiets een rondje lang het leekstermeer en een bezoek gebracht aan het graf van Kees. Tot slot een kopje koffie op het terras van kasteel Nienoord.

De terugweg gereden over het mooie Hoogeland en in Eenrum een bezoek gebracht aan een kaarsenmakerij. Uiteraard een aantal heel mooie kaarsen meegenomen.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2020