Wimjan Rietdijk

4 t/m 6 September Nijverdal

Vrijdag 4 september

De keuze dit weekend is gevallen op een zwembad en daar hebben we een camping bij gezocht. Camping 'De Noetselerberg' is het geworden. We rijden op vrijdag na het werk naar Nijverdal en krijgen een (bijna) privé plek op een klein trekkersveld.
Uiteraard gaan we eerst een duiknemen, althans dat dachten we, want ik bleef steken in het draaihekje en ik kon alleen nog maar terug naar de uitgang.
Mijn kaartje is nu voor een uur geblokkeerd en dan is het zwembad al weer gesloten. Morgen dus maar weer proberen.
Terug bij de bus zetten we ons "bladje" op tafel en nemen een drankje.
Het weer is goed en we kunnen nog lang buiten zitten.

Zaterdag 5 september

Vandaag begonnen, na het ontbijt, met een heerlijke plons in een prima zwembad. Daarna nog een bakkie en dan op de fiets voor een prachtige tocht over de sallandse heuvelrug.( Klik hier voor de route)

We vertrekken met een heerlijke zon maar na een tijdje komen er drijgende zwarte luchten net als we over de hei fietsen.

Gelukkig net in het bos gearriveerd als er een enorme plensbui valt. Snel onze poncho's aangedaan om een nat pak te voorkomen. Na ongeveer een kwartie is het weer droog en ook de zon komt er al weer snel bij.

De rest van de tocht blijft de zon erbij en zo komen we uiteindelijk weer terug in Nijverdal.

We hadden besloten om samen uiteten te gaan om (alsnog) te vieren dat we "foute Cnor" hebben ingeruild.

We hebben een tafel gereserveerd bij ToiToi in het centrum van Nijverdal. Het werd een heerlijke maaltijd met voor mij een biefstuk en voor Paulieneen heerlijke zalm.

Na het eten terug naar de camping om lekker uit te buiken.

Zondag 6 september

Uiteraard stuiteren we vanuit bed het zwembad in waar we onze baantjes trekken en genieten van het heerlijke water. Na de zwempartij ontbijten we en aan het eind van de ochtend pakken we in en vertrekken.

Lekker door Duitsland terug gereden en na een mooie reis weer thuis na een Heerlijk weekend in het Twentse land.

Waar zullen we volgend weekend weer staan?

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2020