Wimjan Rietdijk

19, 20 en 21 juni Norg
Vrijdag 19 juni

Als enorme klapper vandaag een telefoontje van Snip, onze garage in uithuizen, dat onze vorige caper klaar is !!!
We proberen het allebei te geloven na 9.5 maanden (wat een zware bevalling) endelijk klaar. Komende week komt hij naar Uithuizen voor een APK en dan weer thuis.

Maar goed deze week onze fietsen voor de jaarlijkse beurt naar Dokkum dus dit weekend iets opgezocht waar we lopend een dorp in konden lopen. Op SVR camping het Centrum loop je ook daadwerkelijk hzo het centrum in.

Na aankomst een mooie plek gekregen en ons geïnstalleerd. Na een eerste drankje, wel verdiend na een hele lange vergaderdag, op naar het centrum om daar een terras te zoeken waarb we kunnen proosten op het goede nieuws.

We hebben uiteindelijk nog lang voor de bus genoten van het lekkere weer.

zaterdag 20 juni

Lekker uitgeslapen vandaag en tegen 12 uur het dorp ingeslemterd. Op het eerste het beste terras een heerlijk kopje koffie gedronken. Daarna naar een molen gelopen, één van de twee molens die samen een cach vormen.

Daarna verder door het mooie brinkdorp geslenterd en alle winkeltjes bekeken.
Het verbaasde ons dat er maar weinigsouvenirswinkeltjes zijn. Het zijn vooral veel antiekwinkeltjes. Wel heel veel leuke dingen gezien.

Per ongeluk belanden we in een prachtige vlindertuin, heel mooi verzorgd.

Na nog een leuke wandeling verder door het dorp geëindigd op het terras van hotel Karsten waar het leek alsof al het personeel vandaag voor het eerst aan het werk was. Duurde heel lang eer we onze Aperol en rode wijn hadden.

Op de tocht terug naar de camper vandaag mijn eerste Hollandse nieuwe gehad. Heerlijk.

Terug bij de camper allebei een heerlijke maaltijdsalade gehad en lekker gekletst met jan en alleman en heerlijk buiten zitten lezen , tot laat nog en het fris werd.

Zondag 21 juni

De langste dag van 2020 (maar ook deze dag telt maar 24 uur hoor) de dag dat vorig jaar mijn vriend Rieks overleed, waar ik meer dan 20 jaar mee naar Donar ben geweest. Het gemis is nog steeds aanwezig en regelmatig hebben we het nog over hem.

Vanmorgen weer heerlijk rustig gedaan en tegen twaalven richting huis gereden om in de tuin om voor de eerste keer onze heg te snoeien en na te genietenin een heerlijk zonnetje.

Komende week onze andere camper ook weer in de tuin?


Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2020