Wimjan Rietdijk

26, 27 en 28 juni Ommen
Vrijdag 26 juni

Vandaag rijden we na het werk naar Ommen. Er zit daar familie op resort Arendshorst in een bungavan. Wij gaan ze verrassen en hopelijk gezellen.

Het is in het begin van de reis geen pretje met buiten 35 graden maar de airco in de bus doet al snel zijn werk en we genieten dan ook met volle teugen.
Tegen 18.30 uur kwamen we voor de poort van de camping en wie zaten er daar op het terras? Willem en Marianne. We zetten de bus aan de kant, want we konden het terrein nog niet op, en gingen bij hun aan het tafeltje zitten voor een drankje.
Wel raar dat we elkaar nu niet mogen knuffelen, corona, maar goed het is niet anders.

Na twee drankjes konden we eindelijk inchekken en zochten we ons plekje op. Na de installatie van de bus zijn we naar de bungavan van de familie gewandeld, heel mooi langs de vecht, voor een bezichtiging en een heerlijke bak koffie.

Later zijn we gezamelijk naar onze bus gelopen want die hadden zij nog nooit gezien. Na de rondleiding hebben we samen nog heerlijk buiten zitten borrelen.

Veel te laat zijn we uiteindelijk in bed gerold. Maar het was wel heel gezellig elkaar na lange tijd weer gesproken te hebben.

Zaterdag 27 juni

Na heerlijk uitgeslapen te hebben zaten we rond 10 uur voor de buys onder de luifel. Lewkker niks gedaan en genieten van het mooie weer.
Aan het eind van de ochtend kwam mijn neef een bakkie doen en we spraken af om een uur of 2 naar Ommen te rijden om wat boodschappen te doen voor de maaltijdsalade, die Paulien gaat maken , en een leuk terras op te zoeken.

Zo gezegd zo gedaan rijden we dus om 2 uur naar Ommen. We zoeken een plekje opde overvolle parkeerplaats en Willem en Paulien de Jumbo in.
Marianne en ik zoeken een terras op en we belanden bij de Herberg.

Ook Willen en Paulien sluiten later bij ons aan en het werd gezellig. Tot op een zeker moment het zo donker werd en er gerommel klonk in de verte dat we besluiten naar de auto terug te gaan. We zaten er goe en wel in toen het "noodweer" losbarste. Je zag geen 100 meter meer en stapvoets reden we naar de camping terug. Daar aangekomen was het al weer droog alleen onder de bomen nog niet.

WWij halen wat benodigde keuken spullen op en gaan buiten voor de bugavan de salade klaar maken.

We hebben gesmuld en genoten.

Tegen12 uur lopen Paul;ien en ik weer terug naar onze bus en duiken ons bed in.

Zondag 28 juni

Na een heerlijke nachtrust worden we om 10.30 uur wakker ge-appt door Marianne dat ze zo afscheid komen nemen. We geven aan dat we gaan opstaan en douchen en dat we ze wel zien.
Wat blijkt, wat wij niet hebben meegekregen, moet je op deze camping voor 11.00 uur ertrekken anders moet je €10 bijbetalen.
Nou ja het zal wel goed komen. we drinken lekker koffie en ruimen daarna de boel in. We nemen afscheid en gaan met de bus naar de uitgang.
Nog even het douchepasje inleveren en de borg terug halen en dan vertrekken we een uur te laat zonder boete.

Via een prachtige binnen door route komen we in de loop van de middag weer thuis.

Het was een heel geslaagd weekend met veel plezier samen met de familie.
De camping zou niet onze keuze zijn geweest omdat voor alles (te) veel betaald moet worden en de regels wel heel; erg streng en nadrukkelijk nageleefd worden. Ik mocht zelfs niet met mijn klompen het toiletgebouw in, het zou schade aan de vloer kunnen opleveren.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2020