Wimjan Rietdijk

17 t/m 20 november


Omdat ik op vrijdag 18 november een OR – CvB heidag, in Zeegse, heb vertrekken we al op donderdag naar Groningen om de middag op kantoor te werken. Rond 16:30 uur rijden we dan naar camping De groene valk. Voor het eerst dit najaar komen we in het donker aan en het regent ook nog. Alles staat vlot en we vertoeven heerlijk in de camper.

Vrijdagmorgen rond 5:45 uur de wekker en lekker rustig aan gedaan. Ik heb nog een standup van mijn team en daarna vertrek ik naar het hotel om de hoek. Paulien loopt mee om een kaartje op de bus te doen. Samen drinken we nog een koffietje in het hotel. Paulien loopt de 600 meter alleen terug naar de camping en presteert het om zelfs dan nog verkeerd te lopen. Maar ze komt thuis en werkt, met een extra scherm lekker vanuit de camper. Toch wel heerlijk eigen wifi. Tegen 19:00 uur ben ik weer thuis. Ik ben i.v.m. hert slechte weer door een collega naar de camping gebracht. Morgen lijkt het heel mooi weer te worden dus we gaan fietsen.

Zaterdag, we staan lekker relaxed op en ik pak na de koffie de fietsen uit de garage. Helaas was de achterband van mijn fiets lek. We besluiten naar Zuidlaren te lopen waar de dichtstbijzijnde fietsenmaker is. Na 4 kilometer gewandeld te hebben laten we de fiets achter die met een uur weer klaar is. Wij lopen door naar Brasserie Joost waar we heerlijk koffie drinken. Na de fiets weer opgehaald te hebben gaan we 30 km fietsen. Via Annen, Anloo, Gasteren, Oudemolen, Ubbena, Vries en Tynaarlo weer naar Zeegse waar we in een brasserie een drankje te doen. Het was een prachtige zonnige heel koude dag maar we hebben genoten.

Na thuiskomst de fietsen in de garage gedaan en de nieuwe grill en airfryer uitgeprobeerd. Een suc6 en we hebben genoten van gegrilde groente, hamburgers, gegrilde paddenstoelen en bitterballen. Na de afwas gedaan te hebben lekker tv gekeken.

Zondag rustig aan gedaan en tegen 13:00 uur weer thuis in Rottum. Het was een heerlijk weekend.

Klik hier voor een video van de fietstocht.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2022