Wimjan Rietdijk

Zomervakantie 2022

16 juli t/m 28 augustus

Rondreis door het oosten van Europa

In deze vakantie zijn we 42 dagen op pad geweest en in 5 landen gereden te weten Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. In totaal hebben we 3924 km gereden en 16 keer van slaapplaats verwisseld. Hieronder de route die we hebben gereden.Zaterdag 16 juli

Na nog een drukke laatste werkdag gisteren zijn we vanmorgen om 7:30 uur vretrokken richting Duitsland. Vandaag nemen we geen snelwegen om gelijk de eerste dag in de relax modus te gaan. We gaan vandaag naar Winsen am Aller waar we meestal de eerste dag staan. We komen om 13:00 uur op de camping en we besluiten voor 1 nachtje geen stroom te nemen.
We lopen na de installatie het stadje in om een drankje te doen op het terras van onze favoriete ijssalon. Later gaan we eten bij de Griek.
Als toetje een afzakkertje op het camping terras waar een leuk gesproken hebben met een Fins stel.

We besluiten dat we morgen een dag meters gaan maken door in één ruk naar Jirkov te gaan.

Hier een video van de 1ste reisdag.

Zondag 17 juli

Vanmorgen om 08:00 uur vertrokken richting Cherveny Hradek (Jirkov). Na af en toe wat gedoe onderweg kwamen we om 14:00 uur aan in cChomutov waar we eerst boodschappen hebben gedaan. Even de eerste Tsjechische biertjes, wijntjes en draadjeskaas, heerlijk.

We kwamen daarna(net op tijd, het loopt nu lerkker vol) op camping Cerveny Hradek waar we enthausiast werden ontvangen door de gastvrouw. Gewoon een plekje zoeken en later maar komen betalen. Dus op ons favoriete plekje gaan staan. Er waren dit keer 2 stel Nederlanders, 2 stellen Noren en voor de rest alleen maar Tsjechen. En de grootste verrassing: een gloednieuw sanitairgebouw, prachtig, maar nog dicht. Wel helemaal af maar de vergunningen nog niet rond. Toen we stonden te installeren kwam de gastheer ons enthausiast opzoeken en begroeten,

We doen met het eten lekker makkelijk. Allerlei lekkere Tsjechische hapjes en een drankje bij de bus nadat we hetzwembad hebben uitgeprobeerd. Later op de avond nog even naar het dakterras, waar onze oude vertrouwde enthausiaste uitbater nog steeds de tent runt. Na nog leuk gekletst te hebben met een Nederlands stel die met een vouwwagen door Tsjechië trekken, hebben we nog heerlijk bij de bus gezeten.

Hier de video van de route die we hebben gereden.

Maandag 18 juli

Vanmorgen uitgeslapen, heerlijk, en daarna het zwembad in voor onze baantjes, maar oh wat is dat water koud, Het duurde lang voor we er door waren maar het lukte toch om onze baantjes te halen.
daarna lekker in de zon ontbijten en weer opwarmen.

Afscheid genomen van het Nederlandse stel en vandaag maar eens een niks dsgje en lekker luieren (al is dat zwemmentoch echt geen luieren).

Jirkov is een stad in de regio Usti nad Laben en ligt op 350 meter hoogte aan de voet van het Ertsgebergte. Het ligt net ten noorden van de districtshoofdstad Chomutoc. Eigenlijk heet het hier Cerveny Hradek, net als de camping. Jirkov is een wat saai stadje, maar we zijn er ook al 3 jaar niet meer geweest,

Dinsdag 19 juli

Vandaag vis de snelweg naar Lanskroun gereden waar we eerst langs de Kaufland gaan voor de nodige boodschappen en daarna door naar de camping waar opa bijna van z'n stoel viel en oma uiteraard niet ophield met "Jesuz Maria" te roepen. Na een drankje en bijgekletsen eerst maar eens de camper aan het water gezet en daarna weer naar het terras om vele vrienden te ontmoeten. Stana, Jarda, vrachtwagenchauffeur en vrouw, Veronika en Emma en alle bekende gezichten. We constateren dat bolle toet's vader goed Duits spreekt, best handig.

Hewt werd heel gezellig en we kregen een mega maaltijd voorgeschoteld: Flamendr voor mij en 2 visjes en veel salade en brood voor Paulien en Jarda bleef maar zeggen hoe leuk hij het vond dat we er weer waren.

Er was ook weer e.e.a. veranderd. Allereerst natuurlijk Zdenek die vorig jaar is overleden, helaas. Daarnaast hebben ze een nieuwe biertap, een nieuwe afwaskeuken, een aardappelschrapmachine en je kunt er nu boven de 100 kronen pinnen.

We hebben een heerlijke avond gehad.

Klik hier voor de video van deze route.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2022