Wimjan Rietdijk

Woensdag 27 juli

Gisteren hebben we rustig aan gedaan na een zeer fantastische maandag. Vandaag vertrekken Jan Paul en Crista weer nu richting het Reuzengebergte. Afscheid nemen is altijd lastig maar na een laatste koffie op het terras toch maar uitgezwaaid. Wij vertrekken overmorgen richting Slowakije, Hongarije en wat al niet meer. Weer afscheid van Knoflik waar we zo heerlijk genieten en onthaasten van het werk.

Vrijdag 29 juli

Gisteren een dag niks en alvast wat opgeruimd en gisteravond nog een laatste afscheidsdrankje met Stanja en Jarda op het terras.

Lekker geslapen maar vanmorgen tegen 6 uur wakker geworden van de (onverwachte) regen.

Na een lekkere douche snel opgeruimd en tegen 10 uur een laatste koffie op terra. De laatste rekening betaald en afscheid genomen. Via de supermarkt voor wat eten en drinken gestart voor de reis naar Slowakije/ Hongarije. Via Olomouc, Brno, Bratislava naar Dunajske Streda in Slowakije waar we op een heel dure (€ 53 per nacht) drukke camping staan, weliswaar met een enorm zwembad en thermaal baden.

Nadat we onze plek voor vannacht hebben ingericht moeten we constateren dat we op de verkeerde camping staan, van wat er op de NKC-app staat klopt niets. We hadden iets verder moeten rijden voor die kleine leuke camping. Maar goed we hebben wel lekker gezwommen en daarna gesjeesd om met de langskomende buien en heftige windstoten onze boel naar binnen te halen, veilig te stellen. Bij de achterburen vloog de hele voortent van de caravan. Uiteindelijk hebben we geen regen gehad maar is de temperatuur wel een stuk aangenamer geworden.

Klik hier voor een video van de route.

Zaterdag 30 juli

Vanmorgen in de stromende regen wakker geworden, echt hevig. De buren stonden met de caravan en voortent in een kuil en daardoor tot de enkels in het water. Ze zijn, in de stromende regen maar verhuisd.

Wij doen rustig aan. Het zou rond 10 uur droger worden dus maar even gewacht. Het werd inderdaad droger en omdat we gisteravond alle buitenspullen al naar binnen hadden gedaan, doen we altijd de avond voor een reisdag, waren we vlot klaar.

Rustig aan terug naar Bratislava en van daar naar Borgata in de buurt van het Balatonmeer.

We waren hier 11 jaar terug ook al eens en er is echt nog niets veranderd. Inmiddels waren we het regengebied achter ons gelaten en nadat we ons hebben geïnstalleerd eerst maar eens het zwembad en de 4 thermaal baden uitgeprobeerd.

Als campinggasten mogen we ’s morgens een uur voor opening al gebruik maken van de baden en het is open tot 19:00 uur. Het sanitair is sterk verouderd maar perfect schoon. We gaan hier een aantal dagen genieten.

Klik hier voor een video van de route .

.

Maandag 1 augustus

Gisteren een vervelend bericht gehad. Een zwager van ons is overleden. Het zat er aan te komen maar het heeft de dag verder wel bepaald en verdrietig blijft het. Dus een beetje down , maar verder een lekkere dag gehad in en om het zwembad en de thermaal baden.

Vanmorgen rustig aan gedaan lekker weer gezwommen en rondje thermaal baden en de rest van de dag geluierd en gelezen. ’s Middags een drankje op het terras en dan een heerlijke tonijnsalade bij de bus, is al weer lang geleden dat we dat gedaan hebben.

Daarna voorbereiden voor onze ‘tussenstop in Nederland’, de terugreis, zaterdag de crematie en weer terug naar Hongarije. Het zal best vermoeiend worden, maar het is niet anders.


's Avonds na met de zus van Paulien te hebben gebelt toch besloten om niet terug te gaan. Een heel moeilijke beslissing maar het is van de gekke om 4000 KM. heen en weer te rijden voor de crematie. We gaan de crematie nu vanuit Hongarije de crematie digitaal te gaan volgen.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2022